Jom Shopping

Klik Sini

Monday, 26 November 2012

2-2 Curang!!!



Seorang suami bernama Helmi sedang menelefon bekas kekasihnya bernama Ana.. yang juga
 merupakan isteri orang..

Ana : "Abang Mie... Jom la datang rumah... saya rindu la.. lagipun
suami saya pergi keluar negara tadi.."

Helmi : "baiklah malam esok abang pergi tau... nanti pandai la abang

tipu isteri abang tu.."

Ana : "Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu

ye..abang tahu kan saya suka lelaki yg baby-face."

Helmi : "Alamak... yang ni susah sikit.. isteri abang suka abang

simpan misai ni nanti dia marah plak"

Ana : "Alaaa... abang ni nak jumpa saya ke tak nie?"

Helmi : "oklah.. oklah.. awak punya pasal.. apa saja saya sanggup"

Keesokan paginya, semasa Helmi hendak keluar untuk kepejabat dia telah

memesan kepada isterinya yang dia pulang lewat malam ini kerana ada mesyuarat penting...
 
dan dipejabatnya.. Helmi telah mencukur misainya

sampai licin..

Jam 4 pagi ketika Helmi balik kerumahnya... isterinya sudah tidur... Dengan perlahan Helmi 

salin baju dan naik ke tempat tidur... tiba-tiba

isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam

kegelapan...dan berkata...

"Kenapa awak tak balik lagi Pak Jalil... sekejap lagi suami saya akan

pulang..!!


  

Sunday, 18 November 2012

Raja Permaisuri Agong Kini Bertudung :)






Alhamdulillah.Semoga lebih ramai lagi isteri-isteri para pembesar negara berhijrah kearah kebaikan..InsyaAllah :)


Saturday, 17 November 2012

Apabila Perempuan Bertudung Tayang Perut



PEREMPUAN --> BERTUDUNG--> TUNJUK PERUT ..??!!


Segmen: Tambahkan Followers Diblog



Follower sekarang :89

Tag:
nurfahz85.blogspot.com
aceituaku.blogspot.com
aj-ididitmyway.blogspot.com
aynnie-bidadaritersenyum.blogspot.com
http://hemzterholikz90.blogspot.com

Angkasa nafi laporan bumi bergelap 3 hari



10 November 2012 KUALA LUMPUR - Agensi Angkasa Negara (Angkasa) hari ini menafikan laporan blog dan artikel yang mendakwa bumi akan bergelap selama tiga hari mulai 23 Disember berikutan kedudukan bumi, matahari dan pusat Galaksi (Bima Sakti) akan berada pada kedudukan selari. Di samping itu, laporan itu mendakwa, kedudukan awan-awan debu gelap atau Dark Dust Clouds berhampiran dengan Galaksi boleh menghalang penduduk dunia daripada melihat sebahagian daripada Galaksi, menurut kenyataan akhbar agensi itu yang dikeluarkan. Menurut kenyataan itu, berikutan senario tersebut, ada yang berpendapat bila 

Selain itu mereka turut mendakwa bila bumi, matahari dan pusat galaksi selari, di mana terdapat awan-awan debu gelap berhampiran pusat galaksi maka bumi akan bergelap.bumi, matahari dan pusat galaksi selari (sejajaran) maka akan berlaku penumpuan daya gravity daripada bumi, matahari dan pusat galaksi sehingga boleh mengakibatkan kemusnahan alam semesta.
Angkasa berkata semua andaian itu adalah tidak benar kerana pusat galaksi terlalu jauh dari bumi dan matahari iaitu 165 quadrillion batu, jadi kesan tarikan graviti adalah terlalu kecil.
"Awan-awan debu gelap menghalang penglihatan kita ke arah pusat Galaksi bukannya menghalang matahari daripada dilihat dari bumi," menurut agensi itu. Malah, menurut Angkasa, terdapat juga video YouTube oleh pihak NASA yang telah disalahguna oleh pihak tertentu yang menunjukkan Pegawai Tabir NASA, Charles F. Bolden, Jr memberi penerangan berkenaan persediaan peribadi dan keluarga sekiranya berlaku kecemasan, iaitu merujuk kejadian 911, puting beliung, gempa bumi dan sebagainya.
"Pihak-pihak tertentu telah memanipulasi video tersebut dengan artikel “Bumi Akan Bergelap Pada 23, 24 Dan 25 Disember 2012”," katanya. 
- Bernama

Thursday, 26 April 2012

Ya ALLAH turunkan la azab kpd mereka yg menganiaya dia... :(



Duhai Anak.. tak dapat aku bayangkan..
jika aku yang berada ditempatmu..
terjelepuk hina tak mampu berbuat apa..
yang diamanahkan sebagai pelindungmu telah menghumbanmu..
untuk menutup aibnya..

Duhai Anak.. sedihnya realitimu..
sedang manusia keliling tergamam..
dan tak mampu lakukan apa-apa..
duhai anakku.. doaku mati mu biar kesyurga..
hidupmu agar tak terus dihina..
kerana statusmu .. yang paling pedih..
Ibu mu sendiri tidak pernah mahu padamu..

Duhai Anak.. kita punya Allah..
jangan bimbang Ibu mu tak sayang padamu..
kerana Allah tidak pernah..
melupakan kita.. Sabarlah sayang..

Nukilan : Mama ( Anak Angkat Untuk Dibela ) AAUDB

Sunday, 26 February 2012

Golongan paling stress di dunia???


Yeehahh..bersua kembali setelah penat berblogwalking dalam segmen Cik Sandra.Itupun TM tak habis ronda lagi.Masih ada group yang tak dijelajah.Rehat sebentar nak type entry (",)


Dalam 1 laporan kajian oleh firma kajian pemasaran, Nielson mengenai golongan paling stress di dunia telah meletakkan wanita Malaysia di tangga ke-16 paling stress.Antara faktor spesifik mengapa wanita Malaysia stress adalah seperti berikut :
1. Terlalu berusaha menjaga hubungan dengan pasangan.
2. Mengambil serius persepsi orang lain terhadap diri dan keluarga
3. Bekerja kuat untuk mendapat pengiktirafan majikan
4. Terlalu serius terhadap pelajaran anak
5. Menggalas tanggungjawab menjaga keluarga
6. Terlalu dikongkong oleh keluarga
7. Berhenti kerja untuk menjadi surirumah
8. Sifat semulajadi wanita

Hermm itulah penyebab dan faktor2 yang menjadikan wanita selalu stress.Ada yang betul jugak fakta2 nie..apa2 pun kita cuba untuk jadi yang terbaik.kalau stress2 tu cubalah ambil makanan yang boleh menghilangkan stress.jom tengok makanan2 yang boleh membantu untuk menghilangkan/mengurangkan stress.klik sini

Tuesday, 21 February 2012

Segmen | Jom Blogwalking + Follow



Yeehahh..lama TM tak update blog.kesibukan melanda diri.So tanpa berlenggah nie TM nak join segmen yang cik Sandra anjurkan.Jom semua pakat2 join (",).Klik banner untuk terus terjah ke blog beliau okey !

TM tag 
Fahz

Tuesday, 31 January 2012

Layan pic sampai senak perot.jom3!!!


Yeeehahh!!..Huh lama bebeno rasanya TM tak update Blog nie kan..Hermm ada sapa2 yang peduli ke?harharhar perah santan sudah TM nie.Kalau TM tak update pun tak de sape yang kisah la..so jangan syok sendiri ye TM.hehehhe nasihat tuk diri sendiri.

Entry kali nie TM nak share pic2 yang akan membuatkan korang gelak sampai tak "hingat donia".heheh jom layan sat.

Hanya sekadar hiburan hati (",)


Saturday, 21 January 2012

" Try Ur Name In Korean " - entry suka suki


Yeeehahha..Dah seminggu TM tak update blog..Nak buat entry idea macam main nyorok2 saja.So kali nie TM buat entry suka-suka.Jom cuba tukar nama dalam bahasa korea pulak.

1: Nama Pertama -> pilih warna baju yang anda pakai sekarang.

PUTIH -> park
 HITAM -> kim
BIRU -> shin
HIJAU -> Lee
    MERAH -> song
      KUNING -> kang
    COKLAT -> Han
  UNGU -> Choi
 OREN -> sung
 PINK -> Jung
  LAIN2 -> King

2: Nama tengah adalah bulan kelahiran anda ;

1: Yong
 2: Ji
 3: Je
    4: Hye
      5: Dong
     6: Sang
  7: Ha
    8: Hyo
   9: Soo
  10: Rae
    11: Hyun
  12: Eun

3: Nama terakhir ialah tarikh lahir anda :

1: Hwa
 2: Woo
  3: Joon
 4: Hee
 5: Kyo
     6: Kyung
    7: Wook
  8: Jin
   9: Sub
    10: Hoon
11: Ra
 12: Bin
  13: Sun
  14: Ri
    15: Soo
      16: Rim
   17: Ah
   18: Ae
       19: Neul
       20: Mun
   21: In
    22: Mi
   23: Ki
         24: Seung
          25: Byung
        26: Seok
       27: Gun
       28: Yoo
       29: Sup
         30: Won
        31: Eun

Apa pun ini hanya untuk suka suki.Nama melayu dalam islam lagi menarikkan..hehehe (",)
( Write ur new korean name in comment ) 

Saturday, 14 January 2012

Chocolate Ohh Chocolate...


Yeeehahhh..Bersua kita kembali..TM tengah teruja pasal "CHOCOLATE HOMEMADE" nie..Suka sangat2 tengok coklat nie sebab pelbagai bentuk yang cute dan pelbagai perisa.Rasanya pun tak la terlalu manis.

So TM google la dan terjah dari setiap pelusuk blog blogger2 yang pakar dalam membuat coklat nie.Semuanya memang Awesome!!!!Hermm nak sangat2 belajar buat coklat nie..serius rasa semangat tu datang.Cuba try2 tengok kat bawah nie,cutekan...ahhhhhh..





Cute laaaaa.sesiapa yang pakar tu share la dengan TM..nak sgt2 buat choc nie.. 

" Saya suka blogwalking bersama Aku Budak Kampung "



Yeeehahhh..Selamat tengah hari semuaaaa.Tadi stay kat FB so TM ternampak segmen yg best lagi awesome nie.Dianjurkan oleh Aku Budak Kampung. Jom adik2 akak2 abg2 join segmen nie.Lain dari yang lain.Kenapa lain?Sebab segmen nie memerlukan kita lengkapkan ayat yang telah diberi oleh Tuan Penganjur.

Ayatnya ialah.. " Saya suka blogwalking kerana..... (lebih dari 30 patah perkataan)
Nak join sila la klik kat banner atau nama beliau okey (",)

** Saya suka blogwalking kerana dengan mengunjung ke blog blogger lain saya akan mendapat segala maklumat dan manfaat tentang tips2,,cerita,,isu semasa dan kisah-kisah yang menarik.Disamping dapat menambahkan kenalan dan menggalakan pengunjung datang ke blog saya.

ok done! and nak tag Fahz

Friday, 13 January 2012

" Segmen Oshin : Jom Tambah Follower !


Selamat Petang semua..Sihatkah? Pada yang sihat tu Alhamdulillah TM ucapkan..Yang tak sihat bawak2 berehat tau.So kali nie TM join segmen yang Cik Oshin anjurkan.

klik banner tuk join

Due date 31 jan 2012

Tuesday, 10 January 2012

Meluahkan perasaan di WALL" cara Yahudi


Rasullullah s.a.w bersabda , " sesungguhnya kamu akan mengikuti jejak langkah golongan sebelum kamu sedikit demi sedikit dan selangkah demi selangkah sehingga sekalipun mereka memasuki lubang dhab (sejenis binatang) kamu akan tetap mengikutinya. "Maka kami pun bertanya , " apakah yahudi dan nasrani yang engkau maksudkan wahai Rasullullah?" Maka baginda berkata, "Siapakah lagi kalau bukan mereka?" (Hadith sahih , riwayat Bukhari no 3456 dan Muslim no 2669)


Sahabat.. Tahukah maku apa makna WALL?
Ia memberi makna DINDING

Kenapa DINDING?
Jap, saya teruskan pertanyaan ok (",)

Siapakah yang mewujudkan FB?
MARK ZUCKERBERG..seorang berbangsa YAHUDI.

Apa kaitan WALL dan YAHUDI?
* Kaitan mereka sangat erat & mesra.DINDING RATAPAN.Di dinding itu mereka menangisi dosa2 mereka, meluahkan harapan ratapan dan segala2nya.

*Oleh itu saya dan kamu janganlah jadikan "WALL FB" sebagai tempat luahan perasaan seperti mereka. Tapi jadikan ia sebagai tempat perkongsian apa saja ILMU yang memberi manfaat umat Muhammad s.a.w walaupun hanya kepada seorang.

Sabda Rasullullah.: "Barang siapa yang menyerupai sesuatu kaum , maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka ( iaitu kaum berkenaan) hadis riwayat Abu Daud

sumber

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh


klik banner penganjur

yuhuuuuuuuuuuu..hehhe setelah sekian lama TM menyepi. Lama ke?Ada org kisah ke?hahahh tak  ada kan.. Perasan je TM nie. And today TM nak join Mega Giveaway dari belog nemomimosh.

Syarat-syarat :

1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh. 
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)

TM nak tag kawan2 TM yang awesome nih

FarizaFairuz
Capt keon alhan








Friday, 6 January 2012

Kawan..jgn la lari...



Yeeaahhaaaa..Hermm hi guys..hi blogger hi silent reader..Nak mula mcm mana ek?
Hari nie TM keciwa sikit.Sikit je la.Ntah kenapa kawan lama TM mcm menjauhkan diri dari TM.Serius la...rasa sedih la jugak.Kawan masa muda mudi dulu.. (ahh rasa mcm dah tua bebeno la pulak)

TM suka berkawan.Tapi kalau kawan yang menjahanamkan kawan tu baik2 jauhkan diri.Tapi masalah sekarang nie TM rasa TM tak ada pulak buat masalah dengan dia..Tup tup dia seakan2 tak nak menjalinkan silaturrahim lagi.Hermmm rileks2 je la.Kalau TM ada buat salah,silap yang TM sendiri tak perasan mention la..Biar TM tau kesalahan TM dan cepat2 mintak maaf.

Rasa kesal dan menyesal pulak sebab tegur dia..Ye la...kita mcm terhegeh2 sedangkan dia berlari2.wahh ayat apakah ini? Apa2 pun TM doakan dia bahagia dengan cara dia..Ramai lagi yang sudi menjadi kawan TM kan..sob..sob..( nada slow ) arghh ayat tak boleh blah la..

Dengan rasa kesal dan terguris TM akhiri dengan wasalam..

" Segmen | Follow seikhlas hati "


Klik banner utk terus ke blog penganjur

Yeaaahhaaa selamat petang semua..salam jumaat dari TM..hermm hari yang indah bukan.Cerah berangin tanpa setitik hujan membasahi bumi.Kat tempat korang TM tak tau la cuaca mcm mana.hehe..So petang nie TM di "tag" oleh degla manjew utk sertai segmen yang beliau jugak sertai.
 
syarat-syarat
+ Buat entry bertajuk Segmen | Follow seikhlas hati
+ Tepek banner comel diatas di entry korang
+ Follow blog tuan empunya segmen
+ Tag kawan kalian ( tak wajib agaknya)
+ Hantar url entry korang dekat sini. Yang full utk entry nie.
+ Due date 31-01-2012

ok settle siap.Jom pakat2 join segmen nie.Menarik kan (",)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...