Jom Shopping

Klik Sini

Tuesday, 31 January 2012

Layan pic sampai senak perot.jom3!!!


Yeeehahh!!..Huh lama bebeno rasanya TM tak update Blog nie kan..Hermm ada sapa2 yang peduli ke?harharhar perah santan sudah TM nie.Kalau TM tak update pun tak de sape yang kisah la..so jangan syok sendiri ye TM.hehehhe nasihat tuk diri sendiri.

Entry kali nie TM nak share pic2 yang akan membuatkan korang gelak sampai tak "hingat donia".heheh jom layan sat.

Hanya sekadar hiburan hati (",)


Saturday, 21 January 2012

" Try Ur Name In Korean " - entry suka suki


Yeeehahha..Dah seminggu TM tak update blog..Nak buat entry idea macam main nyorok2 saja.So kali nie TM buat entry suka-suka.Jom cuba tukar nama dalam bahasa korea pulak.

1: Nama Pertama -> pilih warna baju yang anda pakai sekarang.

PUTIH -> park
 HITAM -> kim
BIRU -> shin
HIJAU -> Lee
    MERAH -> song
      KUNING -> kang
    COKLAT -> Han
  UNGU -> Choi
 OREN -> sung
 PINK -> Jung
  LAIN2 -> King

2: Nama tengah adalah bulan kelahiran anda ;

1: Yong
 2: Ji
 3: Je
    4: Hye
      5: Dong
     6: Sang
  7: Ha
    8: Hyo
   9: Soo
  10: Rae
    11: Hyun
  12: Eun

3: Nama terakhir ialah tarikh lahir anda :

1: Hwa
 2: Woo
  3: Joon
 4: Hee
 5: Kyo
     6: Kyung
    7: Wook
  8: Jin
   9: Sub
    10: Hoon
11: Ra
 12: Bin
  13: Sun
  14: Ri
    15: Soo
      16: Rim
   17: Ah
   18: Ae
       19: Neul
       20: Mun
   21: In
    22: Mi
   23: Ki
         24: Seung
          25: Byung
        26: Seok
       27: Gun
       28: Yoo
       29: Sup
         30: Won
        31: Eun

Apa pun ini hanya untuk suka suki.Nama melayu dalam islam lagi menarikkan..hehehe (",)
( Write ur new korean name in comment ) 

Saturday, 14 January 2012

Chocolate Ohh Chocolate...


Yeeehahhh..Bersua kita kembali..TM tengah teruja pasal "CHOCOLATE HOMEMADE" nie..Suka sangat2 tengok coklat nie sebab pelbagai bentuk yang cute dan pelbagai perisa.Rasanya pun tak la terlalu manis.

So TM google la dan terjah dari setiap pelusuk blog blogger2 yang pakar dalam membuat coklat nie.Semuanya memang Awesome!!!!Hermm nak sangat2 belajar buat coklat nie..serius rasa semangat tu datang.Cuba try2 tengok kat bawah nie,cutekan...ahhhhhh..





Cute laaaaa.sesiapa yang pakar tu share la dengan TM..nak sgt2 buat choc nie.. 

" Saya suka blogwalking bersama Aku Budak Kampung "



Yeeehahhh..Selamat tengah hari semuaaaa.Tadi stay kat FB so TM ternampak segmen yg best lagi awesome nie.Dianjurkan oleh Aku Budak Kampung. Jom adik2 akak2 abg2 join segmen nie.Lain dari yang lain.Kenapa lain?Sebab segmen nie memerlukan kita lengkapkan ayat yang telah diberi oleh Tuan Penganjur.

Ayatnya ialah.. " Saya suka blogwalking kerana..... (lebih dari 30 patah perkataan)
Nak join sila la klik kat banner atau nama beliau okey (",)

** Saya suka blogwalking kerana dengan mengunjung ke blog blogger lain saya akan mendapat segala maklumat dan manfaat tentang tips2,,cerita,,isu semasa dan kisah-kisah yang menarik.Disamping dapat menambahkan kenalan dan menggalakan pengunjung datang ke blog saya.

ok done! and nak tag Fahz

Friday, 13 January 2012

" Segmen Oshin : Jom Tambah Follower !


Selamat Petang semua..Sihatkah? Pada yang sihat tu Alhamdulillah TM ucapkan..Yang tak sihat bawak2 berehat tau.So kali nie TM join segmen yang Cik Oshin anjurkan.

klik banner tuk join

Due date 31 jan 2012

Tuesday, 10 January 2012

Meluahkan perasaan di WALL" cara Yahudi


Rasullullah s.a.w bersabda , " sesungguhnya kamu akan mengikuti jejak langkah golongan sebelum kamu sedikit demi sedikit dan selangkah demi selangkah sehingga sekalipun mereka memasuki lubang dhab (sejenis binatang) kamu akan tetap mengikutinya. "Maka kami pun bertanya , " apakah yahudi dan nasrani yang engkau maksudkan wahai Rasullullah?" Maka baginda berkata, "Siapakah lagi kalau bukan mereka?" (Hadith sahih , riwayat Bukhari no 3456 dan Muslim no 2669)


Sahabat.. Tahukah maku apa makna WALL?
Ia memberi makna DINDING

Kenapa DINDING?
Jap, saya teruskan pertanyaan ok (",)

Siapakah yang mewujudkan FB?
MARK ZUCKERBERG..seorang berbangsa YAHUDI.

Apa kaitan WALL dan YAHUDI?
* Kaitan mereka sangat erat & mesra.DINDING RATAPAN.Di dinding itu mereka menangisi dosa2 mereka, meluahkan harapan ratapan dan segala2nya.

*Oleh itu saya dan kamu janganlah jadikan "WALL FB" sebagai tempat luahan perasaan seperti mereka. Tapi jadikan ia sebagai tempat perkongsian apa saja ILMU yang memberi manfaat umat Muhammad s.a.w walaupun hanya kepada seorang.

Sabda Rasullullah.: "Barang siapa yang menyerupai sesuatu kaum , maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka ( iaitu kaum berkenaan) hadis riwayat Abu Daud

sumber

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh


klik banner penganjur

yuhuuuuuuuuuuu..hehhe setelah sekian lama TM menyepi. Lama ke?Ada org kisah ke?hahahh tak  ada kan.. Perasan je TM nie. And today TM nak join Mega Giveaway dari belog nemomimosh.

Syarat-syarat :

1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh. 
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)

TM nak tag kawan2 TM yang awesome nih

FarizaFairuz
Capt keon alhan








Friday, 6 January 2012

Kawan..jgn la lari...



Yeeaahhaaaa..Hermm hi guys..hi blogger hi silent reader..Nak mula mcm mana ek?
Hari nie TM keciwa sikit.Sikit je la.Ntah kenapa kawan lama TM mcm menjauhkan diri dari TM.Serius la...rasa sedih la jugak.Kawan masa muda mudi dulu.. (ahh rasa mcm dah tua bebeno la pulak)

TM suka berkawan.Tapi kalau kawan yang menjahanamkan kawan tu baik2 jauhkan diri.Tapi masalah sekarang nie TM rasa TM tak ada pulak buat masalah dengan dia..Tup tup dia seakan2 tak nak menjalinkan silaturrahim lagi.Hermmm rileks2 je la.Kalau TM ada buat salah,silap yang TM sendiri tak perasan mention la..Biar TM tau kesalahan TM dan cepat2 mintak maaf.

Rasa kesal dan menyesal pulak sebab tegur dia..Ye la...kita mcm terhegeh2 sedangkan dia berlari2.wahh ayat apakah ini? Apa2 pun TM doakan dia bahagia dengan cara dia..Ramai lagi yang sudi menjadi kawan TM kan..sob..sob..( nada slow ) arghh ayat tak boleh blah la..

Dengan rasa kesal dan terguris TM akhiri dengan wasalam..

" Segmen | Follow seikhlas hati "


Klik banner utk terus ke blog penganjur

Yeaaahhaaa selamat petang semua..salam jumaat dari TM..hermm hari yang indah bukan.Cerah berangin tanpa setitik hujan membasahi bumi.Kat tempat korang TM tak tau la cuaca mcm mana.hehe..So petang nie TM di "tag" oleh degla manjew utk sertai segmen yang beliau jugak sertai.
 
syarat-syarat
+ Buat entry bertajuk Segmen | Follow seikhlas hati
+ Tepek banner comel diatas di entry korang
+ Follow blog tuan empunya segmen
+ Tag kawan kalian ( tak wajib agaknya)
+ Hantar url entry korang dekat sini. Yang full utk entry nie.
+ Due date 31-01-2012

ok settle siap.Jom pakat2 join segmen nie.Menarik kan (",)

Thursday, 5 January 2012

Thanks guys.. (",)


Jeng jeng jeng. Hahah intro mcm hampehh je TM nie..Setelah berehat selama sehari dari BW , TM kembali pulih seperti sediakala.. Arghh diserang gastrik yang terlampau!! Mujur la cepat2 dihantar ke hospital. Thanks kepada petugas2 bahagian 'Kecemasan and Trauma' Hospital PutraJaya.Terbaekkk!!

Walaupun pada awalnya TM di sahkan sakit JANTUNG!! ahhhh tak sanggup nak dengar.Habis 1 badan dipasang wayar, kaki tangan dah dicengkam mcm nak cas battery kereta je.Btw Doc Masya (peribadi) yang mengsahkan sakit TM.Hmmm lepas nie kena makan ikut time..no "hot & spicy".No "sour2"..nak yang manis2 je like gula2.hehehe

So kepada kamu2 diluar sana tu , kalau rasa sakit lain mcm je , jangan la tangguh2 lagi.Cecepat la pi klinik berhampiran or call neno neno neno.Semoga tak melarat dan memudarat.Akhir kata jagalah kesihatan diri kita. hehehe pesanan utk diri sendiri jugak (",)

Tuesday, 3 January 2012

yeeeaahhhhh dah ada header


yeeehahhh wahh dah mcm kanak2 ribena pulak TM hari nie.Tadi BW kat blog cik yuyue.So TM nampak header free nie.sebelum sape2 rembat,TM dah rembat dulu.Ahh cik yuyue ..u mcm tau2 je i nak header camni.See kenalah dengan tajuk TM sebelum nie.."My life is s|mple"..yeehaaa..baru semangat nak tengok blog hari2.hehehhe 

Thanks ya cik yuyue. TM "lap u" la adik (",)

' 1st Giveaway By ALYAAYEP AND NANA'


Hellooo..yeeeaaahh Selamat Tengah Hari ..
Hari nie TM bangun dengan semangatnya sebab nak join GA dari adik2 yang cute n awesome nie.

Banner GA.
  Penaja Utama GA / Hadiah Utama



Syarat-syarat!
-Mesti Follow blog MAI & ALYAAYEP
-LIKE fan page MAI & ALYAAYEP
-Pemenang akan dipilih berdasarkan random.org , lens sahaja yang kami akan pilih.

Bagaimana hendak menyertai?

1.Buat entry bertajuk '1ST GIVEAWAY BY ALYAAYEP AND NANA'
2.Letakkan banner giveaway di entry korang.Letak syarat2 bagaimana nak sertai , hadian dan info.
3.Promote entry penyertaan korang habis-habisan , sebab ada hadiah untuk top referral.
4.LIKE fanpage blog mereka.
5.Pastikan korang ikut semua syarat-syarat di atas.
6.TAG 3 orang rakan anda.. ^-^

The Amazing Present
->EDITFULLY by Mai Mnbma
->EDITFULLY BY Wany Iglesias
->EDITFULLY by Aina Hanani
->EDITFULLY by Nurul Syazwana
->Header by Nurul Syazwana
->Header by Aina Hanani
->Header by Zata Zaini

Barang- barang

* Gelang Vintage { 1 pemenang }
* Top Up RM10 { 1 pemenang }
* One unit wallet for men/lady { 1 pemenang }
* Sejadah travel { 2 pemenang }
* Pashmina pelangi { 2 pemenang }
* 5 pair lens {5 pemenang akan di pilih }
* 1 pair lens { 5 pemenang akan dipilih }
* Rantai Moustache { 1 pemenang }
* Tudung Bawal { 1 pemenang }

INFO:
1. Wajib Like senarai sponsor / blogshop.
2. Lens akan dipilih.Yang lain menggunakan random.org
3. Sponsor yang org tak perlu like,just add.
4. Tarikh tamat pada 25/3/2012. Tarikh umum pemenang pada 31/3/2012
5.Kebanyakkan hadiah GA lens couse  kebanyakkan blogger wanita, kpd lelaki dont worry .wallet tu siapa yang bertuah.
6.Hadiah akan diupdate dari semasa ke semasa.So rajin - rajinlah melawat page nie kay.couse aku tak buat hadiah tambahan GA.

SENARAI SPONSOR/BLOGSHOP { WAJIB LIKE}

+ ezy e-buyz
+omg it's us
+hafdyaa hijab
+lovebaglove bag
+modern hijab
+neya chenta qasehsuci barbielens
+amoyy lens
+raudhahshawlstore
+megashop cabin
+ruqaiyah amalina
+hazuka momoko

TM tag kepada bloger2 yang singgah sini..huhu penat buat entry nie... (",)

Monday, 2 January 2012

sayang..pleaseee gunalah ejaan yang betul dan penuh..


yeeehhaaa..TM nie tak sudah2 Blogwalking.Nak tambahkan follower la katakan..Tapikan sepanjang BW petang tadi dan sebentar tadi, ada lah blogger2 yang blognya TM sekadar masuk tapi tak membaca entrynya..TM mintak maaf banyak2..Bukan tak sudi nak baca entry tu tapi penggunaan bahasa dan ejaan yang memang susah nak TM fahami..

TM nie bukan expert sangat ejaan2 shortform.Kalau shortform biasa2 maybe TM boleh baca dan agak lagi apa yang nak dia sampaikan.Tapi shortformnya jarang2 TM jumpa masa study dulu.Miahahaha maaf tergelak tetiba pulak.No la TM teringat 1 ayat nie.ejaannya "nux".puas la TM memikirkan maksudnya rupanya ejaan betul "nak".adoiiii sayang...awat la jadi kot tu.hissshh bagi kepala i pening2 lalat la u nie.

Pernah hari tu TM join 1 room chitchat nie.Then TM nie memang menggunakan bahasa buku teks sekolah.Kadang2 semua ayatnya penuh.So jadilah cerita..ada seorang chatter dari Sabah tegur TM.Dia kata "awak tak payah la guna ayat formal sangat dengan saya..saya faham la bahasa KL".Lepas tu TM pulak malu sendiri dan berkata balik pada chatter tu " awak saya memang guna bahasa mcm nie."..huhuhu segan plak rasanye.

Apa2 pun TM rasa ejaan tu penting la dalam berblog nie.Ye la kalau ejaan susah nak faham mcm mana org nak baca entry kita sekaligus pengomen nak komen?? Jap2 (TM guna ayat betul pun bukan ada yang komen..weeee) heheheh. (",)

Oklah selamat membuat karangan ye blogger2.Jom sambung Blogwalking!

" Segmen Cik Yuyue : follower bawah 1000 "


Bersegmen lagi..yeeeehahhh.So kali nie TM join segmen dari blogger perempuan.Pwencess beb..jgn jeles eh..Segmen nie utk bloger yang followernya kurang dari 1k.Blog TM nie nak kata 1k,20org pun tak sampai lagi.Miahahahaha (gelak ala2 manje)

PWENCESS YUYUE

Ok sekarang TM nak ceritakan sedikit tentang blog nie.Blog nie dihasilkan selepas TM rajin membaca di blog someone.Rasa minat utk berblogging tu datang dengan sendirinya selepas melihat,membaca,mengkaji blog2 blogger lain.Dan blog TM hanyalah berkisar tentang kehidupan TM dan mungkin akan diselitkan dengan berita2 atau artikel yang menarik dan terkini.InsyaAllah.Mungkinkah ini azam baru TM??weeee ntah la.Harap2 dunia blogging nie akan terus melekat dihati TM.

And kepada yang nak sertai segmen nie klik laju2 kat nama penganjur segmen ya.Sama2 lah kita berblogging dengan cara yang sihat.

Akhir kata wasalam.. (",)

Target tercapai..


Members (10)




Yeahhhhh akhirnya tercapai gak target TM.hehhe mesti ada yang nak gelakkan nie.Hari tu TM join segmen yg dianjurkan oleh bro HH.Syarat segmen tu dia suruh tulis target nak berapa follower dari segmen dia.So TM target 10 orang je la..Almaklum la blog pun baru je lahir pada 1 january.Padan la dengan 10 follower.Dan pagi nie blog TM dikunjungi oleh ciksuzlin dan beliau adalah follower ke 10 tu.Thanks ya cik suzlin..(tengah senyum manis nie)..

Semoga blog TM dikunjungi oleh ramai lagi blogger2 yang berada diluar sana.Dan tersenarai dalam blog pilihan untuk dikunjungi selalu.Wahhh demand pulak TM ye.hehhe sesekali tak pe.Akhir kata majulah dunia blog utk semua blogger.wasalam.

Sunday, 1 January 2012

Mataku berpinar2 mencari "dia"



Yeehaaaa..Apa kena dengan title TM kali nie ek?Huhu actually tadikan masa TM pi la Blogwalking..Then singgah kat 1 blog nie..hmm dalam hati berkata kata..nice blog laaaaa...tapi....ada tapinyaa....huwaaaaaaaaaaa..Penggunaan cursor yang tersangatlah comei (kecik gile)..pusing2 mouse..Ahhhh sudahhh mana lah ko punye anak panah nie.Dah la background kaler pink,cursor pun kaler sama ngan background rupenyee...Rasa nak nanes" plak.Sebabnye TM abiskan time tuk cari the cursor tu je hah..

Tapikan tu hak dia nak guna apa pun tuk blog dia..Apesal TM lak seybok2 kan?Hmm silap TM agaknye sebab terlalu fokus pada cursor dia.weeeeee apa pun dunia blogging memang macam2 kaler yang mewarnainya.Serius teruja tengok blog2 blogger lain.Macam2 style ada.

Bestkan berblogging (",)

Akhir kata wasalam.

Segmen | jom tambah follower Awal Tahun 2012


klik
Tahun 2012 sudah menjelma..wah2 mcm2 segmen,GA sedang berlangsung.Dalam banyak2 segmen n GA yang nie menarik perhatian teko_milo.Pasai pa,pasai ade perkataan Follower".hehhe tu yg minat sgt2 aih.

Syarat2 utk join adalah seperti berikut:
 
-Buat 1 entry dengan tajuk: jom tambah follower awal tahun 2012
- tempek badge yang dah disediakan tu dan link ke entry ni.
- Tulis target berapa follower blog yang nak anda capai menerusi segmen ni.
- Dah siap..sila tinggalkan url entri tu diruangan komen disediakan.
- Jadilah follower blog ni ehh (blog mr HH laaa..) sebagai tnda persahabatan dlm dunia blog.
- Tarikh tutup segmen 1 january 2012 jam 11am

Clear! target follower tu teko_milo tak tau nak letak berapa.Kang buh lebih ade kata over shadow lak.hehehe so memadailah dengan 10 follower dulu.kalau lebih Alhamdulillah..senyum lebar i.. (",)

akhir kata wasalam..


My 1st Entry


Pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru.Bermakna umur pun makin bertambah.Semua bertambah..berat badan bertambah,insyaAllah harapan rezeki tahun nie pun akan bertambah...Amin3x

Heheh so sempena tarikh 01-01-2012 nie teko_milo nak ambik kesempatan mencatatkan sejarah dengan menge'post' entry sulung.Almaklum la blog pun baru je siap.Kelam kabut siapkan semata2 nak post entry sulung nie.Teko_milo berharap kepada blogger2 otai diluar sana dapat memberi galakkan dan tunjuk ajar kpd Teko_milo dalam ilmu berblogging nie.

Semoga ukhwah kita semua akan bertambah erat dengan adanya silaturrahim yang dijalinkan antara sesesama blogger.Jika ada silap dan salah sila la tegur dan beri tunjuk ajar.Akhir kata selamat berblogging kawan2..Wasalam. (",) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...